10

połączenia w kuchniNowoczesność pokazuje nam jak wielkie możliwości stają się czynnikiem wykorzystywanym przez naszych kucharzy. Kilkanaście lat temu kuchnia japońska, wietnamska, orientalna czy hinduska niestety nie znana była naszym rodakom, orientalne elementy, stawały się czymś nie do końca popieranym. Obecnie zmiany sprawiły że większość z nas docenia możliwości, jakie niesie nam zmieniający się i rozwijający się świat. Kuchnia i kulinaria stały się czynnikami bardzo rozwijającymi się. Nowoczesność, to umiejętność połączeń, pewnych podążań za ciekawymi propozycjami smakowymi, niezwykłościami jakie zostają nam proponowane przez nowoczesnych kucharzy. Owoce morza, bardzo aromatyczne przyprawy, pewne elementy niezwykłe które pozwalają podniebieniu na zasmakowanie uczty i zapoznanie się z bardzo ciekawymi połączeniami. Ważne staje się umiejętne dostrzeganie bardzo diametralnych zmian, kuchenne rewolucje zaczynają się od naszej chęci poznania.

http://www.youtube.com/watch?v=IdeW-GNM5Ms

  Czego nie należy przechowywać w lodówce