Smaki, aromaty, kolory

Dzisiejsza zmieniająca się kuchnia ukazuje nam jakość która stała się czynnikiem wyjątkowo ważnym, oczywiście pojawiają się osoby krytykujące nowoczesną kuchnię, jednak większość osób zachwyca się możliwościami jakie zostają nam zaprezentowane, niezwykłość aromatów, połączeń. Często okazuje się że najbardziej niepasujące z pozoru do siebie czynniki stają się swoistym kluczem do sukcesu. Oczywiście kuchnia i możliwości jakie dają nam kulinaria są ograniczone tylko i wyłącznie naszymi własnymi wiadomościami czy barierami jakie stawia nasz umysł. Nowoczesność jednak bardzo jasno i klarownie ukazuje nam że wiedza, staje się współczynnikiem poznawania kolejnych potraw, smaków przypominających o ogromie świata, jego niepowtarzalności, a zarazem jakości prezentowanej przez wieki. Każdy z nas jest inny, każdy posiada zupełnie inne gusta, dlatego tez sztuka kulinarna dla jednych staje się możliwością wyrażenia siebie i własnych uzupełnień, dla innych jest elementem przymusu który staramy się wykonywać po to tylko by zaspokoić swoje potrzeby.

  Młodzież a problemy cywilizacyjne